Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Wehrlein se zranil vážněji, než se předpokládalo

Wehrlein se zranil vážněji, než se předpokládalo

Německý jezdec měl zlomený krční obratel.

A je to venku. Pravda o zdravotním stavu kmenového pilota Sauberu Pascala Wehrleina vyšla najevo. Nikoliv však prostřednictvím švýcarské stáje, jak by se dalo čekat, ale ústy šéfa Mercedesu Toto Wolffa.

Pascal si při nehodě v Závodě šampionů narazil a zlomil krční obratel. Měl velké štěstí, že to nedopadlo hůře,“ prozradil v Šanghaji v rozhovoru pro německou televizní stanici RTL. „Několik týdnů strávil v korzetu a sotva se hýbal. V tomto čase nemohl samozřejmě pracovat na své kondici. Proto není dostatečně fit na to, aby zvládl celou délku závodu.

Podle Wolffova vyjádření je pravděpodobné, že se Wehrlein do auta posadí už v Bahrajnu a stoprocentně bude připraven pro Soči. Znamená to tedy, že na Blízkém Východě absolvuje zase jen trénink?

Každopádně předchozí zarputilé mlčení zainteresovaných vedlo ke vzniku mnoha spekulací o neshodách Sauberu s Mercedesem (u něhož je Wehrlein pod smlouvou) či snaze Ferrari protlačit do kokpitu svého chráněnce Giovinazziho.

Wolff něco takového rezolutně popřel: „Nastala doba říct, jak se věci mají, a vzít Pascala v ochranu. S Ferrari máme vynikající vztahy a kvůli juniorským jezdcům jsme si nikdy ani v náznaku nevjeli do vlasů. Také Sauber jednoznačně stojí za Pascalem. Určitě se vrátí.