Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ocon je stejně dobrý jako Verstappen

Ocon je stejně dobrý jako Verstappen

Alespoň si to myslí šéf Force India.

Stát v pozadí je zřejmě trvalým osudem Estebana Ocona. Francouzský Bask sice ve F3 svého času vcelku jasně porazil Maxe Verstappena, nyní však, alespoň pokud jde o mediální viditelnost, za ním pokulhává. Lépe jsou na tom po této stránce i Lance Stroll a dokonce také náhradník Antonio Giovinazzi.

Tato situace nedává spát zastupujícímu šéfovi Force India Robertu Fernleymu. Ten pochopitelně nového člena stáje vynáší až do nebes: „Je to vždycky těžké, když někam přijdete a nikoho tam neznáte. Zvlášť, když nahrazujete někoho, jako je Nico (Hülkenberg), který u nás byl tak dlouho. Ale Esteban zapadl úplně skvěle, jako by za nás jezdil od pradávna,“ prohlásil v rozhovoru pro britskou televizi SkySports F1.

Pravdou je, že Ocon zatím v obou případech bodoval, byť vždy za desáté místo. Vzhledem k tomu, že indická squadra to nebude mít letos rozhodně jednoduché, to však jsou respektu hodné výsledky.

Perfektně zvládá komunikaci s inženýry a na trati vypadá hodně nadějně,“ pokračoval Fernley a přidal hodně silná slova: „Jsem přesvědčen, že je absolutně stejně dobrý jako Verstappen. Proto jsme také po něm sáhli.

Ocon zatím u růžového týmu podepsal na dva roky, Fernley by ho však rád udržel delší dobu.