Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

I.S.R. bude na Brands Hatch usilovat o dobrý výsledek

I.S.R. bude na Brands Hatch usilovat o dobrý výsledek

Tento víkend se uskuteční druhý podnik krátkých závodů seriálu BGTS.

Po obtížném úvodním podniku sezóny v Misanu je I.S.R. Racing připraven na restart při nadcházejícím víkendu v britském Brands Hatch, kde se pojede druhý podnik Blancpain GT Series Sprint Cupu 2017.

Český tým nasadí dvojici Audi R8 LMS. Vůz #75 budou pilotovat Filip Salaquarda (CZE) a Clemens Schmid (AUT), v sesterském voze #74 se budou střídat Kevin Ceccon (ITA) a Frank Stippler (GER).

3703 metrů dlouhý okruh v Brands Hatch je znám jako jeden z nejtechničtějších okruhů ve Velké Británii a I.S.R. Racing na něj míří s cílem zopakovat skvělý výkon z loňské sezóny, kdy tým získal své první pole position a umístění na stupních vítězů. Ačkoli je to nejkratší okruh celého kalendáře, změny převýšení včetně atraktivní zatáčky Paddock Hill Bend jej činí jedinečným a pro dobrý výsledek ve druhém podniku sezóny bude klíčové vyvarovat se chyb.

Jako vždy bude hrát důležitou roli počasí. Předpověď na pátek mluví o dešti, ale v následujících dnech by se podmínky měly zlepšit. Celý program bude vměstnán pouze do dvou dnů. V sobotu vozy vyrazí na trať do dvou volných tréninků, nejprve v 10:10 a později ve 12:55. Třídílná kvalifikace bude následovat v 16:25. Nedělní kvalifikační závod bude odstartován ve 12:00, hlavní závod, který celý závodní víkend uzavře, je na programu v 16:15 (uvedené časové údaje dle času v místě konání, pozn. autora).

V Evropě TV přenosy zajištuje Eurosport a Motors TV, které v některých zemích odvysílají přímý přenos obou závodů a sestřih nejdůležitějších okamžiků. Live streaming s komentářem v angličtině a francouzštině je možné sledovat na oficiálních stránkách šampionátu www.blancpain-gt-series.com.

Igor Salaquarda – majitel I.S.R. Racingu „Odjíždíme na Brands Hatch motivováni patřit k nejlepším. Jezdci už si na sebe i na Audi R8 LMS zvykli. Oba závody se 34 vozy na startu budou na tomto okruhu velice intenzivní, ale jsme připraveni potvrdit dobré věci z Misana a Monzy ohledně rychlosti v závodě a výkonnosti. Sprint Cup je celkem nepředvídatelný a malá chyba může znamenat velkou ztrátu. Proto potřebujeme vytěžit maximum z každé příležitosti a být soustředění a pečliví.“