Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Drby: Vettel už podepsal Mercedesu

Drby: Vettel už podepsal Mercedesu

Vydláždil si pracovitý Němec únikovou cestu z Ferrari?

Leo Turrini, žurnalista známý především svými zdroji informací týkajích se Ferrari, nám tvrdí, že Sebastian Vettel už má podepsanou předběžnou smlouvu s týmem Mercedes. Přesněji, že Niki Lauda někomu řekl, že Mercedes má s Vettelem takovou smlouvu.

"Nikoho nepřekvapí, že Mercedes po Rosbergově odchodu kontaktoval Seba," napsal Turrini. "Niki Lauda svým přátelům během předsezónních testů důvěrně prozradil, že Vettel má s německou automobilkou předběžnou dohodu na příští sezónu."

Ale, jak Turrini upozorňuje, tento typ smlouvy nemusí nutně vést až k podpisu kontraktu. Ferrari překvapilo skvělým vstupem do sezóny. Zatímco na konci roku 2016 bylo poráženo i Red Bullem a neudrželo si ani druhé místo Poháru konstruktérů, v novém voze se Vettelovi daří bojovat s jezdci Mercedesu o vítězství. Proto je pravděpodobné, že bude s Ferrari jednat o nové smlouvě a nebude mít důvod přestupovat do jiného týmu.

Pokud by získal titul s Ferrari, dosáhl by svůj cíl a zároveň napodobil svůj velký vzor, ​​Michaela Schumachera. Navázat na vítěznou šňůru Hamiltona a Rosberga by čtyřnásobnému šampionovi nepřineslo tolik uznání jako zisk titulu s Ferrari, které bylo před jeho příchodem v krizi a kterému za uplynulé čtyři desetiletí přinesli tituly pouze Niki Lauda, ​​Jody Scheckter, Michael Schumacher a Kimi Räikkönen.