Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Massa: Bottas musí vyhrávat

Massa: Bottas musí vyhrávat

Jinak z něj bude další Räikkönen.

Felipe Massa byl tři roky ve Williamsu vyrovnaným soupeřem Valtteriho Bottase, toho jezdce, který vyhrál Velkou cenu Ruska 2017. Jistě je rád, že se nepřímo potvrdili i jeho vlastní jezdecké kvality, ale bývalému kolegovi radí, aby nepřestával vyhrávat. V opačném případě z něj bude, stejně jako z jeho krajana u Ferrari, pouze nosič vody.

"Samozřejmě jsem byl rád, že ten závod vyhrál a šel jsem mu poblahopřát," řekl zkušený Brazilec. "Odvedl skutečně fantastickou práci. Všichni vědí, že ve druhém voze Mercedesu měl silného soupeře, jednoho z nejlepších na světě. Nikdy jsem si nemyslel, že Valtteri s ním nedokáže soupeřit. Dokáže, dá se to, jenže to vůbec není snadné.

Pokud má proti Lewisovi (Hamiltonovi) bojovat, musí to být teď. Pokud chce být mistrem světa, musí... Vidíte, jak je to s Kimim. Celou sezónu pracuje pro Sebastiana, to je jasné. A pokud v šampionátu bojujete proti takovému týmu a máte jezdce ztrácejícího 20 bodů, tak musíte učinit stejné rozhodnutí. Takže čas nastal, pokud chce být pro Lewise soupeřem, potřebuje další vítězství, získat více bodů než on. V takové situaci si tým netroufne nic udělat."

Finský jezdec je přesvědčen, že v Soči dělal něco lépe než Hamilton.

"Soči mi vždycky sedělo, ale nebylo to jenom tím. Myslím, že v Rusku jsem měl svůj nejlepší víkend dosavadního průběhu sezóny a trať v tom nehrála rozhodující roli,” řekl Bottas.

Dnes byl Hamilton na vrcholu tabulky nejrychlejších časů prvního i druhého tréninku, ale Bottas byl v obou pomalejší o méně než desetinu sekundy.