Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Také Räikkönen je spokojený s novinkami

Také Räikkönen je spokojený s novinkami

V kvalifikaci udělal chyby.

Kimi Räikkönen přiznává, že Ferrari mu dalo dobrý vůz schopný bojovat s mercedesy, ale v rozhodujícím kole udělal menší chyby. Dobré kolo bylo to jediné, co potřeboval ke startu z první řady.

"Prostě bych potřeboval zajet lepší kolo, bez chyb," řekl finský závodník. "Z nějakého důvodu jsem měl problém dát dohromady dobré kolo, kolo s dobrým průjezdem všech zatáček. Myslím, že rychlý jsem byl dost, ale nikdy jsem neposkládal dobré kolo. Byl jsem široký hned v první zatáčce (posledního kola), ale dostal jsem se z toho a stále měl dobrý čas. Ale pak, ve čtvrté a páté zatáčce, jsem byl opravdu hodně široký a ztratil v nich spoustu času. Bez těchto chyb bych mohl útočit na pole position. Velká škoda, takto zpackat kvalifikační kolo, ale v závodě budou další šance."

Räikkönen nestál na pole position už devět let, od Velké ceny Francie 2008. Přitom si je jistý, že vůz by mu to včera umožnil, kdyby ho lépe využil.

"Rozhodně jsme blízko. Vůz byl dobrý. Naše věci vyšly podle plánu a o jiné se nestaráme, protože to je něco, co nemůžeme ovlivnit. Máme dobrý balík, který nyní vylepšujeme drobnostmi, které se hodí tam nebo támhle. Nemusí to být vidět. Když se něco změní k nepoznání, ještě to neznamená, že vůz bude o sekundu rychlejší."