Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

GP3: První hymna pro Mainiho

GP3: První hymna pro Mainiho

Tým Jenzer zvítězil po pěti letech.

Výhodu nejlepšího startovního místa měl ve sprintu osmý ze sobotního závodu Raoul Hyman. Jednadvacetiletý Jihoafričan z týmu Campos ovšem nepředvedl v relativně chladném ránu nejlepší reakci a v úvodní kombinaci zatáček se před něj vtěsnali Arjun Maini (Jenzer) a Dorian Boccolacci (Trident).

Od pátého kola musel Maini vynaložit všechny síly na obranu. Boccolacci začal útočit a oba vozy strávily dvě kola bok po boku! Ind, který na svém autě hrdě prezentuje svého nového spoluzaměstnavatele, tým Haas F1, tlaku soupeře odolal, zatímco na Boccolacciho se začali tlačit Antoine Hubert (ART) s Hymanem.

V polovině jízdy měl chráněnec Karuna Čandhoka v čele náskok dvou sekund na Boccolacciho. Itala těsně sledoval Hubert a sekundu za nimi se o čtvrté místo přetahovali Hyman s Alessiem Lorandim (Jenzer). S odstupem další sekundy bojoval George Russell (ART) se sobotním vítězem Nirejem Fukuzumim (ART).

Maini si ve druhé polovině již nenechal vedení a vítězství vzít. Zaznamenal tak první triumf švýcarské stáje od roku 2012. Úspěch švýcarské ekipy zvýraznil Lorandi, který dojel za Boccolaccim třetí. Další body inkasovala silná trojice týmu ART Hubert, Russell a Fukuzumi. Hyman dokázal ze svého pole position vytěžit jen sedmé místo před Američanem Santinem Ferruccim (DAMS).

Mainimu přišel do padoku gratulovat i šéf Haasu Günther Steiner. Když pak zazněla indická hymna, ztratil sympatický mladík na okamžik svůj věčný úsměv a v jeho očích se objevily slzy...

Tatiana Calderonová závod nedokončila, Giuliano Alesi dojel těsně za bodovanými místy jako jedenáctý.

GP3 má nyní před sebou delší přestávku: Druhý podnik šampionátu se bude konat až v rámci červnové rakouské velké ceny.

Výsledky:

1. Arjun Maini, Jenzer

2. Dorian Boccolacci, Trident

3. Alessio Lorandi, Jenzer

4. Antoine Hubert, ART

5. George Russell, ART

6. Nirej Fukuzumi, ART

7. Raoul Hyman, Campos

8. Santino Ferrucci, DAMS

9. Kevin Joerg, Trident

10. Julien Falchiero, Campos

 

Průběžné pořadí po dvou závodech:

1. Nirej Fukuzumi 29

2. Alessio Lorandi 25

3. Arjun Maini 21