Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Grosjean jmenoval nečleny GPDA

Grosjean jmenoval nečleny GPDA

Jakýpak s tím fraky?

Romain Grosjean jako nový ředitel GPDA neváhal jmenovat jezdce, kteří by měli být v GPDA a nejsou. Asociace jezdců velkých cen má zastupovat zájmy jezdců především v oblasti bezpečnosti a loni mezi její šéfy patřil i Jenson Button, který chtěl ještě před odchodem z F1 prosadit používání ochrany hlavy halo. Během začátku sezóny 2017 si organizace za jeho nástupce vybrala Romaina Grosjeana, přičemž stejnou roli má Sebastian Vettel a funkci prezidenta plní Alex Wurz.

"Formule 1 se mění a my jezdci bychom mohli dosáhnout více, kdybychom vystupovali jako 20 jednotných sportovců," cituje Grosjeana Speed ​​Week. "Je normální, že máme rozdílné názory, ale měli bychom být jednotní pro dobro našeho sportu. Všichni chceme od Liberty více a snadněji bychom to získali, kdybychom mluvili jedním hlasem."

Kdo je a kdo není členem GPDA sice není tajné, ale členem jejího vedení se obyčejně nechce ukazovat prstem na své soupeře a kolegy. 31 letý Francouz s tím neměl problém.

"Mohu vám přesně říci, kdo s námi není. Hamilton, Bottas, Verstappen, Stroll, Massa, Wehrlein, Sirotkin (testovací jezdec Renaultu), Celis (TJ Force India), Räikkönen, Hülkenberg a di Resta (TJ Williamsu). Když jsem já vstoupil do F1, okamžitě jsem chtěl být i v GPDA, takže jsem překvapen, že tak mnoho jezdců tam nechce být. Ale pracujeme na tom.