Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Räikkönen i Verstappen viní Bottase

Räikkönen i Verstappen viní Bottase

Způsobil jejich vzájemnou kolizi.

Kimi Räikkönen i Max Verstappen po vypadnutí z Velké ceny Španělska ukázali prstem na Valtteriho Bottase jako na viníka jejich vzájemné kolize. Bottas byl na vnitřní straně první zatáčky a jemně kolidoval s Räikkönenovým ferrari, které pak tvrdě narazilo do red bullu jedoucího na vnější straně zatáčky. Bottas, který závod nedokončil kvůli selhání pohonné jednotky, to "neudělal schválně".

Kimi Räikkönen: "Všechno začalo, když jsem dostal ránu do pravého zadního kola. Vůz nadskočil a v té chvíli jsem ho už samozřejmě neřídil. Následně jsme se srazili s Maxem, ale začalo to tím prvním kontaktem. Co jsem mohl dělat? Měl jsem dobrý start , Bottas mě nejprve zablokoval na rovince, takže jsem pak už jel bez plynu a pak se naše vozy dotkly a to byl konec mého závodu.

Max Verstappen: "Myslím, že je jasné, co se tam stalo. Valtteri vrazil do Kimiho a Kimi pak samozřejmě těžko mohl řídit svůj vůz, takže do mě naboural. Obvykle se do první zatáčky tři vozy vejdou, dá se to, ale vždy je to těsné. Smůla. Když jedete na vnější stranu, tak víte, že se může něco stát. Právě jsem nechával trochu volného místa, ale v té chvíli do mě nabouralo Ferrari. I to patří k závodění.

Valtteri Bottas: "Neudělal jsem to schválně. Škoda, že jsme kolidovali, ale opravdu to byl jen jemný kontakt."