Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sauber slavil osmé místo Pascala Wehrleina

Sauber slavil osmé místo Pascala Wehrleina

Čtyři body jsou pro švýcarský tým výhrou.

Pascal Wehrlein dorazil do cíle na sedmém místě, ale pětisekundová penalizace ho v celkovém hodnocení odsunula na místo osmé. Přesto však měli v Sauberu velký důvod k radosti. Spolu s jedenáctým místem Marcuse Ericssona to pro Sauber znamenalo nejlepší výsledek za poměrně dlouhou dobu.

Oba saubery se během Velké ceny Španělska držely na hranici první desítky. Čtyři Wehrleinovy body za osmé místo doplnil solidním výsledkem i Marcus Ericsson, který dojel jedenáctý. Pro švýcarský tým byly první body v této sezóně o to cennější, protože používá loňskou pohonnou jednotku Ferrari a výkonnostní ztráta na ostatní se bude během roku pravděpodobně jen zvětšovat.

"Pro celý tým je to skvělý výsledek, kterého jsme dosáhli díky skvělé strategii. Oba jezdci předvedli dobrý výkon, Pascal odjel fantastický závod a Marcus vytěžil z vozu nejvíce, jak jen mohl. Dnešní výsledek potvrdil, že jsme udělali krok správným směrem a že náš vůz má určitě potenciál. Těšíme se na to, co přijde v Monaku, kde představíme další aerodynamické vylepšení," uvedla šéfka týmu Monisha Kaltenbornová.

"Jsem velmi překvapen," radoval se Wehrlein. "Každé kolo bylo jako kvalifikační, ale současně jsem si musel dávat pozor na pneumatiky, abych je nezničil. Jen díky tomu jsem to dokázal i s jedinou zastávkou v boxech.

"Tým mi pak řekl, že před Magnussenem mám třívteřinový náskok a začal jsem pracovat na tom, abych ho zvýšil alespoň na pět sekund. Věděl jsem, že sedmý neskončím, protože Sainz byl prostě příliš rychlý. Za osmým místem už však vozy trochu ztrácely. Podařilo se mi vybudovat si dostatečný náskok a vyšlo to! Nakonec to byly fantastické závody. Vůbec jsem s tím nepočítal. Tým odvedl super práci. Na svém kontě mám už velmi slušné množství bodů, což je perfektní. Klidně to může takto i pokračovat," usmíval se po závodě Pascal Wehrlein.