Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Formule 1 se začíná otevírat

Formule 1 se začíná otevírat

Fanoušci mohli nahlédnout do zákulisí.

Španělskou velkou cenu navštívilo dohromady 178 tisíc diváků – o osm procent více než loni. A rozhodně se na Katalánském okruhu nenudili.

Plán nového vlastníka Liberty Media zatraktivnit a zlidštit F1 přináší první ovoce. Symbolem tohoto směřování se stal příběh malého plačícího Francouze, který se po závodě mohl setkat se svým idolem Kimim Räikkönenem. Došlo ale i k podstatnějším změnám.

Do prodeje se například dostaly speciální vstupenky do sektoru F1 Experiences, v němž se jejich majitelé mohou setkat se zajímavými osobnostmi. Ve Španělsku jí byl pilot Renaultu Nico Hülkenberg. „Na první pohled je vidět, že se věci hýbají. Mění se atmosféra a mám z toho moc dobrý pocit,“ liboval si. V Monte Carlu pak bude otázkám fandů čelit exmistr světa a dnes jeden z nejrespektovanějších komentátorů F1 Damon Hill a v Kanadě Jacques Villeneuve.

Před branami areálu vznikla fanzóna, jejíž největší atrakcí byla lanovka, z níž se dalo nakouknout do padoku a na trať. K dispozici byly také simulátory, herní konzole a proběhla i oblíbená soutěž ve výměně pneumatik.

Několik šťastlivců dokonce vyhrálo volné vstupy do exkluzivního Paddock Clubu a na startovní rošt - za vlády Bernieho Ecclestonea vskutku nemyslitelná věc. Někdejší šéf Minardi Paul Stoddart zase přivezl dvě dvousedadlové formule z počátku století, ještě vybavené desetiválcem Cosworth. Řídili je Patrick Friesacher a Zsolt Baumgartner a svezení v jedné z nich neodolala ani hvězda fotbalové Barcelony Carlos Puyol.

Mimochodem, v padoku byl také otevřen bar s pivem. Nealkoholickým…