Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Da Costa v Monaku špatně přesedal

Da Costa v Monaku špatně přesedal

Skončí jeho angažmá u Andrettiho týmu?

Pořadí v ePrix Monaka doznalo ex post jedné změny. Postiženým se stal pilot Andrettiho týmu Antonio Felix da Costa, který vypadl z bodované desítky.

Portugalec prožil víkend-blbec. Zkazil už kvalifikaci a do závodu se vydal až z osmé řady na startu. Po heroickém výkonu se přesto prosadil až na deváté místo. Jenže z něj byl následně odsunut na jedenáctou příčku, protože za nebezpečné počínání během přesedání byl potrestán penalizací ve výši 33 sekund.

Dostal jsem se do dobrého tempa, správně jsem si rozvrhl spotřebu energie a dojel na bodech. Jenže potom přišel trest. Takže jsme znovu tam, kde jsme nechtěli být,“ povzdechl si. Na vysvětlenou: Da Costa z dosavadních pěti podniků skóroval jen jednou – hned na úvod v Hongkongu. Není divu, že se proslýchá, že Andrettimu, za nímž stojí BMW, s ním pomalu dochází trpělivost.

Pozorovatelé šampionátu Formule E zároveň upozorňují na vzrůstající počet prohřešků v kritické fázi přeskakování z monopostu do monopostu. Týmy mají problémy s dodržováním minimální předepsané délky pitstopu a také samotný ve stresu probíhající manévr má mnohdy hodně divoký charakter.