Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Lowe: Špatný den na špatný výkon

Lowe: Špatný den na špatný výkon

Williams spadl za Toro Rosso.

Velkou cenu Španělska nedokončili Valtteri Bottas, Kimi Räikkönen ani Max Verstappen. To mělo za následek, že pouze dva jezdci se udrželi v jednom kole s vítězem, ale zároveň se jezdcům v pomalejších vozech otevřela cesta k spoustě bodů. Nakonec bodovalo 8 z 10 týmů, nulu si odvezly pouze McLaren a Williams. McLaren je už zvyklý, ale Williams může výsledek tohoto závodu velmi mrzet teď i na konci sezony. Před VC Španělska byl jednoznačně nejvážnějším konkurentem týmu Force India v boji o čtvrté místo v šampionátu, jenže Sergio Pérez a Esteban Ocon obsadili čtvrté a páté místo, za což dostali odměnu v podobě dvaadvaceti bodů. Force India se vzdálila zbytku středu pole a Williams se nečekaně ocitl tři body za Toro Rosso a čtyři před Renaultem.

"Byl to těžký den, hlavně kvůli řadě incidentů vpředu. V takový den nechcete nebýt na bodovaných místech," řekl Paddy Lowe, technický ředitel Williamsu. "Felipe měl fantastický start a získal pár míst, ale naneštěstí kolidoval s Fernandem, což zapříčinilo defekt pravé přední pneumatiky. Zničilo mu to závod. Když byl v čistém vzduchu, byl velmi silný. V prvním stintu byl stejně rychlý jako Daniel. Myslím, že jsme měli potenciál na dobrý výsledek. Lance dokončil závod bez incidentu, díky čemuž se mohl naučit více o práci s pneumatikami a závodnickém umění. Věříme, že v Monaku budeme pokračovat v pokroku."

Felipe Massa: "Jsem velmi zklamaný. Měl jsem fantastický start, Péreze i Alonsa jsem předjel ještě na rovince, ale pak jsem zatočil do první zatáčky a uviděl, že došlo ke kolizi. Ve druhé zatáčce jsem měl Alonsa na vnější straně, dotkli jsme se a mně to způsobilo defekt a zničilo závod."

Lance Stroll: "Nebyl to skvělý závod. Už jsem absolvoval lepší, tento mě frustroval. Start byl dobrý, stejně jako první kola na měkkých pneumatikách a měl jsem dobrou rychlost, jenže na středně tvrdých jsem rychle ztratil přilnavost. Ztratil jsem cit pro vůz a už jsem se s ním nedokázal sžít. To se stává. Věřím, že další závod bude lepší."