Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Hamilton přestal pít

Hamilton přestal pít

Pomohlo mu to vyhrát závod.

Lewis Hamilton se vzdal pití během závodu (řeč je samozřejmě o nealkoholickém nápoji) a věří, že mu to pomohlo a i díky tomu vyhrál Velkou cenu Španělska.

Nejednomu fanouškovi neuniklo, že když Hamilton v závěru závodu komunikoval s týmem, byl pořádně zadýchaný, evidentně vyčerpaný. Začalo se spekulovat o slabé kondici, jeho šéf to připsal náročnému souboji se Sebastianem Vetttelom.

"Myslím, že to byl jen následek toho, jak moc se snažil. Když chcete jet těsně za vozem před vámi, přicházíte o část příznivého vlivu aerodynamiky přední části vozu. Je to náročné a on dal do souboje vše a v týmové vysílačce to bylo slyšet," řekl Toto Wolff.

Hamilton ale udal i jiný důvod. Byl vyčerpaný, ale přispěl k tomu fakt, že si s sebou do vozu přestal brát láhev s nápojem, díky čemuž je jeho vůz na startu o něco lehčí. A v těsném souboji s týmovým kolegou i jezdci Ferrari se počítá každá tisícina. Není to poprvé, co slyšíme, že některý z jezdců riskuje dehydrataci kvůli snížení hmotnosti vozu, jenže letošní vozy kladou na jezdce vyšší fyzické nároky než vozy předchozí generace. Britský jezdec po vystoupení z vozu sotva stál na nohou.

"Velmi záleží na tom, jaký typ závodu to je," začal žurnalistům vysvětlovat Hamilton. "Někdy šetříte palivo a například v Rusku se mi přehříval vůz. Jenže tady... Od první zatáčky až po cílovou čáru jsem nic neřešil, jen jel naplno. A Sebastian nasadil zabijácké tempo.

Kromě toho, nevozím s sebou žádné pití, abych tím nezvýšil hmotnost. Takže celý závod jsem nic nepil. Když to skončilo, z posledních sil jsem vyskočil na ruce svého týmu a můj tep dosáhl maximum. Když jsem vystupoval z vozu, ještě jsem se cítil dobře, ale po tom skoku... Nevím, jestli bych zvládl další. Byl jsem unavený."