Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Red Bull a Force India nejsou v jedné lize

Red Bull a Force India nejsou v jedné lize

Jejich šéfové hledí opačnými směry.

Red Bull Racing 72 bodů, Sahara Force India 53 bodů. Takový je stav v šampionátu po pěti závodech sezóny 2017. 19 bodů není moc, stačí jedno zaváhání týmu výrobce energetických nápojů a... Jenže oba týmy se shodnou v názoru, že nejsou reálnými soupeři. Red Bull hodlá dohánět špičku tvořenou týmy Mercedes a Ferrari a ambice Force India nesahají výše než po ubránění čtvrté příčky před konkurenty ze středu pole.

Christian Horner, šéf týmu Red Bull: "Dva nebo třikrát se nám nepodařilo dostat do cíle oba vozy, zatímco oni jsou skvělí. Ale podle mě je mezi naší a jejich rychlostí vždy velký rozdíl. Využili příležitosti, které se jim nabídly. V tomto jsou skvělí, ale přesto si myslím, že naše týmy jsou daleko od sebe."

Otmar Szafnauer, provozní ředitel Force India: "Čtvrtina sezóny za námi a ztrácíme na ně 19 bodů. Devatenáct bodů není nepřekonatelná vzdálenost, mohli bychom to dokázat. Nicméně, potřebovali bychom rychlejší vůz. Oni jsou prostě rychlejší než my, proto nás porazí. Pokud se nic nezmění, tak nás porazí."

Horner připouští, že další závody s jediným vozem v cíli by mohly týmu Force India pomoci dotáhnout se, jenže...

"Ano, ale ne každý víkend se stane, že Valtteri Bottas nabourá do Kimiho Räikkönena," řekl Horner.

Szafnauer myslí jenom na tři větší týmy na nižších příčkách Poháru konstruktérů, které mohou začít získávat více bodů než indický tým.

"Myslím, že loni jsme na Williams ztrácely přes 60 bodů a do konce sezóny jsme to sice těsně, ale přece vymazali. Může se nám stát totéž, takže musíme pokračovat v práci a dělat dobré změny. Konkurence je velká. Renault odvádí dobrou práci a nebyl bych překvapený, kdyby se McLaren s Hondou rychle zlepšily. A řekl bych, že Williams má lepší vůz než my," cituje Motorsport Szafnauera.