Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Wolff: Mercedes by mohl chtít Alonsa!

Wolff: Mercedes by mohl chtít Alonsa!

Ale nejspíš nebude chtít...

Když se vás španělská média zeptají, zda byste do svého týmu vzali idol všech španělských závodníků na čtyřech kolech s miliony fanoušků, jak jim říct ne? Můžete neříct ne, naznačit ano, vyzvednout jeho kvality, po špičkách projít kolem jeho problémové minulosti a vzápětí pochválit své současné jezdce, mladší jezdce a další jezdce, jako to udělal Toto Wolff.

"Nemůžete předem říci ne, to by bylo hloupé," citují šéfa týmu Mercedes španělské noviny Marca a El Mundo. "Můžete říct, že pokud není nejlepší, určitě je alespoň jedním z nejlepších jezdců. Má energii a motivaci. Je v závěrečné fázi své kariéry, ale to neznamená, že nemůže ještě dva nebo tři roky vyhrávat závody a tituly.

Pokud byste si Fernanda mohli dnes vybrat jako novou osobu, bylo by to mnohem jednodušší než vzít si ho se vší jeho minulostí. Lewis v tom celém hraje klíčovou roli, ale jezdci mají rádi výzvy a Fernando by pro něj byl výzvou. A není to jen o Lewisových pocitech po příchodu Fernanda, důležitá je dynamika celého týmu. Vše si musí sednout na své místo. Ale myslím, že Fernando je už jiný, než byl před lety.

Situace se má tak, že, při vší úctě k Alonsovi, prioritu mají jiní jezdci. Hlavně Valtteri a Lewis. Kromě toho jsme nadšeni našimi mladými talenty a zamlouvají se mi i další jezdci. Fernando je součástí této skupiny, ale nic víc. Valtteri má mou plnou důvěru, ale rok 2018 nabízí řadu možností. Další velké změny přijdou v roce 2019, kdy budou volní všichni skvělí jezdci.
"