Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Magnussen se bude soudit s manažerem

Magnussen se bude soudit s manažerem

Po vyhazovu z McLarenu konal na vlastní pěst.

Kevin Magnussen má pouze 24 let a už v F1 obléká barvy třetího týmu. Jako úřadující mistr série Formule Renault 3.5 jezdil za McLaren, ale o své místo přišel ve prospěch Fernanda Alonsa. Poté byl celý rok bez závodní sedačky a pouze shodou okolností se krátce před sezonou 2016 uvolnilo místo u Renaultu, původně rezervované pro Pastora Maldonada. Dán veřejnosti o necelý rok později oznámil přestup do týmu Haas.

Víceletou smlouvu s americkým týmem mu pomohl dohodnout miliardář a sponzor Anders Holch Povlsen a příležitosti jezdit za Renault se chopil sám, jelikož se svým manažerem se rozešel, když ztratil místo u McLarenu. Jenže Dorte Riis Madsen, navzdory selhání, má platnou smlouvu, podle níž má obdržet finanční podíl z veškerého příjmu, který Magnussen získá závoděním. S bývalým klientem se setká před soudem.

"Pokusy o mimosoudní vyrovnání byly neúspěšné," píší dánské noviny Ekstra Bladet, které informují, že líčení začne 1. června a přidávají citaci Jasona Watta, bývalého dánského závodníka: "Kontrakty trvající 10-15 let nejsou ničím neobvyklým. Manažer investuje své peníze do nastartování kariéry a mohou uplynout celé roky, než to přinese první plody."

Magnussen ani Madsen se ke zprávě nevyjádřili.