Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Tomáš Enge se vrací do Spa-Francorchamps

Tomáš Enge se vrací do Spa-Francorchamps

V Lamborghini Gallardo GT3 se účastní závodu GT Open.

Malebný sedmikilometrový okruh Spa-Francorchamps bude již tento víkend hostit druhý podnik seriálu GT Open. Ve startovní listině nechybí český jezdec Tomáš Enge, který pojede v týmu Wessex Motorsport s Lamborghini.

Tomáš Enge se o nadcházejícím víkendu zúčastní třetího nejprestižnějšího evropského šampionátu vozů GT3, a to série GT Open. V britském týmu Wessex Motorsport se bude za volantem speciálu Lamborghini Gallardo R-EX střídat s Craigem Dolbym.

„S Craigem jsem startoval loni v Británii na Silverstone a náš jediný start sezony jsme proměnili ve vítězství. Věřím, že ve Spa dokážeme na výsledek navázat. Já osobně mám tento belgický okruh hodně rád. Připraveni jsme dobře, ale až samotný průběh víkendu ukáže, kam se zařadíme,“ řekl liberecký závodník před odjezdem na západ Evropy.

Tak jako v loňském roce bude chtít posádka Enge – Dolby ukázat, že Lamborghini Gallardo R-EX vyvíjené týmem Reiter Engineering je vedle nejnovějších modelů vozů GT3 stále konkurenceschopný vůz. „Náš speciál je stále rychlý a myslím, že trať ve Spa bude autu ale i nám sedět. Určitě pomýšlíme na top příčky,“ dodal Enge.

První víkendová jízda na sedmdesát minut startuje ve Spa-Francorchamps v sobotu v 16:45 hod. Druhá, o deset minut kratší, čeká na jezdce GT Open v neděli od 14:15 hod. Oba dva závody můžete živě sledovat Zde

Užitečné odkazy:

FB Tomáše Engeho – www.facebook.com/TomasEnge

Web Tomáše Engeho - www.tomasengeracing.cz

Web GT Open – www.gtopen.net