Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rosberg: Hamilton teď má za sebou celý Mercedes

Rosberg: Hamilton teď má za sebou celý Mercedes

Wolff: Z osamělého vlka je týmový hráč.

Když Rosberg nepřijde za F1, musí F1 přijet ​​za Rosbergem. Mistrovství světa se na tento víkend nastěhovalo do Monte Carla, kde si poklidně žijí úřadující mistr světa, jeho manželka a malá dcerka. Rodinka se brzy rozroste, jelikož Vivian Rosbergová je opět těhotná. Rosberg novinářům řekl, že si díky televizní obrazovce užívá dramatické souboje Mercedesu s Ferrari a nepochybuje, že jeho bývalý velký soupeř má nyní plnou podporu celého týmu německé automobilky.

"První závody byly skutečně mega pro celou F1. Ohromně vzrušující, nikdy se nedalo předem vědět, kdo zvítězí," řekl Rosberg. "Kromě toho, je to boj mezi Mercedesem a Ferrari. Co víc byste si mohli přát? Rád se na to dívám, teď je to jiné. Lewis je v úplně jiné situaci. Bojuje proti jiné stáji, což znamená, že má za sebou celý tým. Ne ​​jen polovinu, jak tomu bylo dříve."
 
O novém uspořádání týmu mluvil i Toto Wolff. "Nico Rosberg byl velmi důležitý pro vývoj vozu," cituje šéfa Mercedesu La Gazzetta dello Sport. "Hlavou je to inženýr. Ale Valtteri Bottas je nejlepším možným náhradníkem, ačkoli dynamika týmu se kompletně změnila. S Lewisem a Nikem jsme prošli různými fázemi. Od kamarádství k rivalitě a od nepřátelství až k aroganci. Ale mezi Valtterim a Lewisem nic takového není. Navzájem se respektují a těší se z úspěchů toho druhého. Lewis se přes zimu změnil, ze samotáře je skutečný týmový hráč."