Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Räikkönen: Pole position nic negarantuje

Räikkönen: Pole position nic negarantuje

Vettel byl příliš chamtivý.

Kimi Räikkönen dnes získal svou první pole position od Velké ceny Francie roku 2008. To byl rok, v němž byl ještě největším soupeřem Ferrari McLaren-Mercedes. Za nimi bojovali jezdci BMW Sauberu a renault pilotovaný Fernandem Alonsem a Sebastian Vettel ve voze Toro Rosso porážel Red Bull. Räikkönen mezitím stihl odejít z F1, získat pár bodíků ve WRC, závodit za Lotus F1 a vrátit se zpět do Scuderie Ferrari. Kdo ale od něj po vyhrané kvalifikaci čekal nadšení nebo nedejbože široký úsměv, ten ho evidentně nezná.

"Je to samozřejmě nejlepší místo, ze kterého zítra odstartovat, ale nic negarantuje," řekl "Iceman" o své pole position vybojované před prestižním závodem v úzkých ulicích Monte Carla. "Jsem šťastný a celý víkend byl dobrý. S některými místy jsme měli problémy, pracovali jsme, snažili se potíže odstranit. V kvalifikaci se to zlepšilo. Nedá se mluvit o perfektním kole, ale žádné kolo není perfektní. Nakonec bylo dost dobré a s vozem jsem byl naprosto spokojený. Vždycky byste mohli být tam a tam rychlejší, ale to je normální. Vše do sebe zapadlo. Na trati jsme byli ve správném čase, z vozu jsem měl dobrý pocit, mohl jsem tlačit a nakonec to byla docela nekomplikovaná kvalifikace. Těším se za sebe i za celý tým, protože zítra budeme mít oba vozy v první řadě."


Sebastian Vettel byl ve stejném kole jen o 0.043 sekundy pomalejší a první letošní kvalifikační prohra s týmovým kolegou znamenala ztrátu pole position. Pokud nechce na startu riskovat poškození obou červených vozů, je hodně pravděpodobné, že celý závod stráví uvězněn za Räikkönenem.

"Myslím, že vůz byl dobrý, řídil se opravdu skvěle, ale asi jsem v Q3 tlačil až příliš. V páté zatáčce jsem byl velmi široký. Při druhém pokusu jsem zajel trochu hluboko, takže druhý sektor ... Asi jsem byl příliš chamtivý a kvůli tomu ztratil trochu času,” řekl zamračený Vettel.