Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamiltonova popularita dosáhla Schumacherovu úroveň

Hamiltonova popularita dosáhla Schumacherovu úroveň

Je oblíbeným jezdcem každého pátého fanouška F1.

Popularita Lewise Hamiltona dosáhla úrovně, kterou nikdo nedosáhl od odchodu Michaela Schumachera. Vyplývá to z fanouškovského průzkumu organizovaného webem Motorsport.

Ankety se zúčastnilo 148 tisíc fanoušků ze 194 zemí světa a dotazník vyplňovali v patnácti jazycích. Plných 20,7 procenta z nich napsalo, že jejich oblíbeným jezdcem je Lewis Hamilton. Rekordmanem této ankety je Michael Schumacher, ke kterému se v roce 2006 hlásilo 28 procent fanoušků, ale v roce 2010 to již bylo jen 19.5 procenta. V tom roce Hamiltonovi fandilo "pouze" šest procent dotázaných, v roce 2015 se dostal na 10 %. Nikoho nepřekvapí, že největší podpora přišla z Velké Británie, kde mu fandí až 47 % účastníků průzkumu. Za tímto výsledkem možno hledat i ztrátu konkurence, o přízeň Britů se už nedělí s Jensonem Buttonem.

Druhé místo obsadil matador Fernando Alonso následovaný předloňským nejpopulárnějším jezdcem Kimim Räikkönenem, který už jen o vlásek překonal týmového kolegu Sebastiana Vettela. Z jezdců bez mistrovského titulu je nejpopulárnější Daniel Ricciardo, přestože ve srovnání s rokem 2015 část fanoušků ztratil. Možná trochu překvapivě je Max Verstappen, alias magnet na mladé fanoušky, až na šestém místě. Podstatně méně hlasů dostali Felipe Massa, Romain Grosjean, Valtteri Bottas a Nico Hülkenberg.