Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kanaan Hamiltonovi oplatil stejnou mincí

Kanaan Hamiltonovi oplatil stejnou mincí

Byl druhý ze dvou, tak co si otevírá ústa?

Tony Kanaan, jezdec IndyCar a vítěz závodu Indianapolis 500 z roku 2003, vrátil půjčené trojnásobnému mistru světa.

Když se totiž Lewis Hamilton v Monaku dozvěděl, že Alonso do letošního závodu Indy 500 odstartuje z pátého místa, místo pochvaly na účet svého bývalého týmového kolegy vyrukoval s pochybností o kvalitě zaoceánských jezdců.

"Viděl jsem výsledky kvalifikace. Fernando je při své premiéře pátý. Co to říká o IndyCar? Velcí jezdci, když nemohou uspět v F1, se pokoušejí prosadit v jiných závodech, ale páté místo, když je mezi závodníky, kteří tam jezdí celý rok... Zajímavé," řekl Hamilton a hned i dodal, že absolutně nemá v plánu honbu za trojkorunou motorsportu, o níž sní Alonso.

Tony Kanaan na oplátku řekl, že nemá vysoké mínění o Hamiltonovi. "Co na to říct? Ten chlápek závodil v šampionátu dvou vozů a skončil druhý. Nemyslím si, že by si teď měl otevírat ústa. Jsem rád, že jsme tu měli Fernanda. Je to skromný člověk, ne jako někteří jeho kolegové, kteří se uplynulý měsíc podělili o své názory."

Alonso pouze potvrdil, že F1 není tak vyrovnaná jako IndyCar, kde všichni používají šasi Dallara DW12.

"Myslím, že F1 je momentálně velmi zdravá, ale mezi týmy jsou nadále velké rozdíly a je tam málo místa pro improvizaci a překvapení. Víceméně předem víte, kdo bude vyhrávat závody," řekl Alonso.