Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Di Grassi ještě nevzdává boj o titul

Di Grassi ještě nevzdává boj o titul

V Berlíně půjde mezi ním a Buemim o všechno.

Na první pohled se jeví být boj o prvenství v tomto ročníku Formule E rozhodnutý. Sébastien Buemi má na druhého Lucase di Grassiho náskok 43 bodů a při své současné formě by měl mít tři závodní víkendy před koncem titul v kapse.

Je tu ale jedno veliké ale. Pilot týmu Renault e.dams totiž jeden z nich vynechá. Místo do New Yorku zamíří na Nürburgring, kde ho čeká start v šampionátu WEC. To samozřejmě otevírá dvířka k nejrůznějším kalkulacím, jak moc ho vzniklé bodové manko poškodí.

Zcela nad věcí se ovšem zdá být jeho největší soupeř. „Je mně úplně jedno, co Seb udělá nebo neudělá. Má svoje priority a plány, já se starám sám o sebe,“ sdělil Dieteru Renckenovi ze serveru motorsport-total Di Grassi. „Pokusím se vybojovat co nejvíce bodů a vítězství,“ dodal nijak objevně.

První příležitost k tomu bude mít již příští týden v Berlíně, kde se koná úvodní z letošních tří dvojzávodů. Pro Brazilce půjde také o tuplovaně důležitý podnik, protože jeho stáj Abt je podporována německou automobilkou Audi. Navíc další porážka od Buemiho by patrně znamenala definitivní zkázu všech nadějí.