Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Renault: Hülkenberg určuje směr vývoje

Renault: Hülkenberg určuje směr vývoje

V týmu má zvláštní postavení.

Generální ředitel týmu Renault v rozhovoru s francouzskou agenturou AFP hovořil o důležitosti jezdeckého umění při krocení nových, rychlejších vozů F1.

"Kontrast mezi jezdci je překvapující," řekl Cyril Abiteboul. "Poukazuje to na důležitost úlohy jezdce ve sportu, který se točí kolem technologií. Není to jen o tom, kdo má lepší motor a vůz, o mnohém rozhodne jezdec. Takže je tu v první řadě zápolení jezdců a Nico (Hülkenberg) je toho důkazem."

Abiteboulova slova přicházejí v době, kdy se v padoku povídá, že dny Jolyona Palmera ve žlutém voze jsou již sečteny a Renault hledá rychlou náhradu. A Abiteboul neměl problém mluvit o tom, že jeden z jeho jezdců má v týmu zvláštní postavení. Do role vůdce byl obsazen zkušený Nico Hülkenberg, který týmu francouzské automobilky pomáhá s vývojem vozu. Zdá se, že Palmer se netěší stejné důvěře. "Nico má v týmu neobvyklou roli. Udává nám směr vývoje a určuje, které změny vozu mají prioritu. Sice víme, co máme dělat, ale on nám pomáhá tím, že určuje důležitá místa. Říká nám, co je velmi důležité a co méně."