Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull čekají tři náročné závody

Red Bull čekají tři náročné závody

Na návrat domů se opět netěší.

Už na začátku příštího měsíce budou vozy týmu Red Bull Racing závodit na okruhu Red Bull Ring. Dokonalá oslava výrobce energetických nápojů... kdyby Daniel Ricciardo a Max Verstappen mohli alespoň pomyslet na boj o vítězství. Málo zatáček a dlouhé rovinky ale staví Red Bull na jeho vlastním okruhu do nevýhodné pozice. Jakoby to nestačilo, Rakousku v kalendáři již tradičně předchází Velká cena Kanady na okruhu Gillese Villeneuvea a od minulé sezony i ázerbájdžánský závod na městském okruhu v Baku, v obou případech s podobnými charakteristikami jako Red Bull Ring.

"Teď už lépe rozumíme vozu, vývoj jde lépe a dokážeme z něj dostat lepší rychlost," řekl v Monaku Christian Horner, šéf týmu Red Bull Racing. "Ale obávám se toho, co přijde za dva a za čtyři týdny. To budou úplně jiné výzvy. Nejbližší tři závody pro nás budou opravdu velmi těžké. Nejtěžší z celé sezóny, snad jedině s výjimkou Monzy. Pokud nějak zvládneme tyto tři závody, tak vzhledem k tomu, co náš čeká ve zbytku sezony, můžeme očekávat, že druhá polovina bude lepší než první."

Valtteri Bottas, který se v Monaku kvůli Ricciardovi nedostal na stupně vítězů, si myslí totéž.

"Jsem přesvědčen, že to umožnil pouze unikátní charakter Monte Carla. Tam je všechno o přítlaku a přilnavosti a kvalitách vozu při přeskakování nerovností a změnách směru jízdy. Kanada bude úplně jiná, je tam mnoho středně-rychlých zatáček a šikan. Dříve nebo později budou konkurenceschopní, je to silný tým a umí postavit rychlý vůz, takže je nesmíme podcenit. Ale myslím si, že v Kanadě to budou mít těžší," řekl finský jezdec.