Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Další jezdci IndyCar se smějí Hamiltonovi

Další jezdci IndyCar se smějí Hamiltonovi

Co ten může vědět o skutečném závodění?

Lewis Hamilton se během monackého víkendu nelichotivě vyjádřil o jezdcích americké série IndyCar.

"Viděl jsem výsledky kvalifikace. Fernando je při své premiéře pátý. Co to říká o IndyCar? Velcí jezdci, když nemohou uspět v F1, se pokoušejí prosadit v jiných závodech, ale páté místo, když je mezi závodníky, kteří tam jezdí celý rok... Zajímavé," řekl Hamilton, když se dozvěděl, že Alonso se do závodu Indianapolis 500 kvalifikoval na pátém místě.

Jako první zareagoval Tony Kanaan: "Co na to říct? Ten chlápek závodil v šampionátu dvou vozů a skončil druhý. Nemyslím si, že by si teď měl otevírat ústa."

Kanaan ale nebyl jediný. V Indy měli jezdci nejprestižnější a nejrychlejší série monopostů v USA jiné starosti, ale nyní si v Detroitu našli čas říct, co si oni myslí o Hamiltonovi. Ten nejspíš už lituje, že píchl do vosího hnízda.

Zareagoval i Bobby Rahal, vítěz sobotního závodu v Detroitu.

"Znáte mě. Když jsem si to přečetl, musel jsem se hodně přemáhat, abych udržel jazyk za zuby. Ten člověk tráví celou kariéru někde, kde závodí pouze dva vozy, maximálně čtyři. IndyCar má v sedmém závodu sedmého vítěze. To v jiných sériích moc často nevidíte. Nezáleží na tom, co kdo řekne, tohle je skvělá forma motorsportu," řekl syn Bobbyho Rahala, který v 70. letech závodil v F1 a později byl členem managementu týmu Jaguar.

"Neumím si představit, že bych do každého závodu nastupoval s vědomím, že stačí porazit týmového kolegu a vítězství je jisté. Tady něco takového neuvidíte. Víte, co si myslím? Kdybyste do Mercedesu na jeden celý den posadili Scotta Dixona, Hamilton by dostal pořádně zabrat, za to vám ručím. Já bych to možná nedokázal, ale Scott Dixon ano."