Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Magnussen doplácí na horší kontrakt

Magnussen doplácí na horší kontrakt

O možné ztrátě tréninků věděl předem.

Šéf týmu Haas prozradil, která z teorií o důvodu znevýhodnění Kevina Magnussena je správná. Tým úzce spolupracující se Scuderii Ferrari oznámil, že sedm prvních pátečních tréninků věnuje italskému juniorovi Ferrari Antoniovi Giovinazzimu. Šestkrát obsadí Magnussenův vůz, Romain Grosjean mu svůj monopost půjčí pouze jednou. Spekulovalo se o tom, zda Haas věří Magnussenovým jezdeckým schopnostem a myslí si, že se se zkráceným časem na předzávodní přípravu vyrovná lépe než Grosjean, nebo zda je naopak vnímán jako číslo dvě a tým raději maximalizuje šance, že mu Grosjean přiveze další body.

Správná je třetí možnost, Grosjean předloni podepsal s ještě nezávodícím americkým týmem lepší smlouvu než loni Magnussen, kdy už byl Haas v silnější pozici.

"Důvodem, proč Kevin přijde o více než Romain, jsou hlavně jejich smlouvy," citují noviny Ekstra Bladet Günthera Steinera. "Romainův kontrakt byl podepsán v létě 2015, Kevinův na podzim 2016. Kevin o všem od začátku věděl a ukázal ochotu postavit zájmy týmu na první místo."