Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pozvánka na Legendy 2017

Pozvánka na Legendy 2017

Informace o 4. ročníku motoristické slavnosti.

V první polovině června se již tradicí stává jedinečná akce pro fanoušky motorismu. V příjemném prostředí parku bohnické léčebny se o tomto víkendu znovu setkáte se stovkami automobilů a motocyklů, osobnostmi působícími v motorsportu a pestrým doprovodným programem pro všechny kategorie návštěvníků.

Po pronikavějších loňských změnách v organizaci letos sázejí pořadatelé na osvědčené postupy. Exponáty budou opět soustředěny na menší ploše areálu. Na západní a severní straně tak větší část znovu ohraničí 1,5 kilometru dlouhá dráha pro exhibiční jízdy vybraných exemplářů.

Foto: Tomáš Hervert

Čestné místo pod kostelem bude letos vyhrazeno italskému designu. Ve skvostné přehlídce ikonických značek z Apeninského ostrova má být hlavní hvězdou Pagani Huayra. Ostatně letošní novinkou je vyznačení Hvězd slavnosti na mapě, kde jich nalezneme celkem devatenáct.

Na louce mají být čtyři takto zvýrazněné exponáty. U Ferrari se má stát lákadlem vyšlechtěná verze Ferrari F12 s přídomkem TDF. Jeden z pouhých čtyř desítek zhotovených vozů Lamborghini Centenario se bude nacházet v blízkosti kostela.

Z jiného soudku je představení vozů, jenž se staly výjimečnými svojí oblíbeností a nesmrtelností. K vidění bude přehlídka Fordů Fiesta, jež spolu s letos představenou sedmou generací připomene vývoj tohoto malého automobilu s modrým oválem ve znaku.

Další tematická expozice je věnována vozu Škoda Octavia. Od roku 1959 se tento model objevil již v osmi provedeních, důvěrněji známé jsou poslední tři. Vrcholem expozice bude typ RS 245, který číslovkou odhaluje počet koní pod kapotou.

Kromě více či méně vzácných exponátů lze prozkoumat nabídku více než dvou desítek výrobců. Po loňské premiéře se opět představí projekt Autoklubu ČR v podobě Kartingové akademie.

 

Legendy 2016

Foto: Tomáš Krejčík

 

 

Legendy 2016

Foto: Tomáš Krejčík