Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kubica koketuje s Formulí E

Kubica koketuje s Formulí E

Soupeři by jeho příchod uvítali.

Robert Kubica se znovu ocitá v centru pozornosti. Poté, co jeho angažmá ve WEC skončilo dříve, než pořádně začalo, se tématem stal možný vstup do Formule E.

Vítěz jedné VC F1 si monopost této série letos vyzkoušel v Doningtonu a údajně by nebyl proti tomu, kdyby se v šampionátu uchytil natrvalo. Spekuluje se o tom, že by premiéru dokonce mohl mít už v červenci v New Yorku, kdy budou na startu chybět hned tři kmenoví účastníci, vázaní povinnostmi jinde (Sébastien Buemi, Sam Bird, José-María López). To je ale málo pravděpodobné. Reálnější je příští sezona.

Každopádně jeho potenciální soupeři proti jeho příchodu nic nenamítají, ba naopak. „Doufám, že se tak stane. Pro mistrovství by to byla výhra,“ prohlásil Buemi. „Zasloužil by si to. Tečka,“ konstatoval lakonicky Loic Duval, který se s polskou vycházející hvězdou kdysi potkal v Euroserii F3.

Samozřejmě se hned vynořily i pochybnosti, zda Kubica bude schopen závody zvládnout po fyzické stránce. Jeho pravá ruka je (a zřejmě už bohužel trvale zůstane) jen omezeně pohyblivá. Proto také při jízdě v Doningtonu měl řadicí páčku na levé straně. To ovšem odporuje platným technickým předpisům.

Ani to by ale zřejmě nebyl nepřekonatelný problém. „Pokud budou v jeho autě potřebné některé speciální úpravy a byl by nutný souhlas ostatních, budu první, kdo řekne ano,“ nechal se slyšet Lucas di Grassi.