Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Palmer popírá zprávy o ohrožení svého místa u Renaultu

Palmer popírá zprávy o ohrožení svého místa u Renaultu

Koho by do týmu chtěl Hülkenberg?

Jolyon Palmer popřel zprávy tvrdící, že jeho místo v továrním týmu Renaultu je v ohrožení a Francouzi už za něj hledají náhradu. Začátek sezony nevyšel podle jeho představ a je pod tlakem získat lepší výsledky a první body. Ale to není nic neobvyklého.

"Jsem si vědom toho, že začátek sezony byl zklamáním," přiznal britský jezdec. "Makám a jsem odhodlaný napravit to. Co se týče drbů, ty začaly už po mém třetím závodu v F1, takže nic nového pod sluncem. Jediné, co je může zastavit, jsou výkony na závodní dráze. Doufám, že se mi to podaří už tento víkend."

Zatímco jméno potenciálního Palmerova náhradníka pro zbytek šampionátu není známé, nepřestává se šeptat, že po sezoně by se k týmu mohl přidat Fernando Alonso. Ten by sice chtěl jít rovnou do vítězného týmu, jenže takových je málo. Nika Hülkenberga, jehož bodovaná umístění vrhají špatné světlo na Palmerovy výkony, by příchod dvojnásobného mistra světa velmi potěšil.

"To by bylo fantastické," řekl Hülkenberg. "Bylo by to skvělé nejen pro tým jako celek, ale i pro mě. Mohl bych soupeřit s jedním z nejlepších jezdců na světě. Mohl bych se od něj mnohému naučit a Fernandova přítomnost by nepochybně posílila celý projekt Renaultu."

V jednom týmu by se tak setkali dva jezdci, kteří se zúčastnili dvou slavných závodů mimo šampionát F1. "Myslím, že Alonsovo dobrodružství v Indy a moje s Porsche v Le Mans jsou důkazy toho, jak vysokou úroveň má F1 po jezdecké stránce."