Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Nejvýhodnější pozici má Rosenqvist

Nejvýhodnější pozici má Rosenqvist

Buemi vyrazí z druhého stání, Heidfeld je bez šance.

Velká jízda Felixe Rosenqvista berlínskou ePrix pokračuje. Po včerejším triumfu si dělá zálusk i na ten dnešní. Prvotní předpoklad, zisk pole position, již splnil.

Pilot indické Mahindry nechtěl věřit svým očím, když jeho výkon 1:08,208 nikdo ze soupeřů v superpole nepřekonal. „To je neuvěřitelné! Vůbec jsem nedoufal, že by to mohlo stačit. Vždyť jsem byl o víc jak půl sekundy pomalejší než ráno,“ kroutil hlavou.

Aby té radosti nebylo u Mahindry moc, druhý jezdec stáje Nick Heidfeld bude vyjíždět z opačného konce roštu. Jeho auto si postavilo hlavu a na pohyby akceleračního pedálu odmítalo reagovat.

Vedle Rosenqvista se postaví Sébastien Buemi, který se pokusí odčinit sobotní nezdar. Druhou řadu vytvoří na tempelhofském letišti hodně silní borci z DS Virginu José María López a Sam Bird. Poslední příčka v superpole připadla Jeanu-Ériku Vergneovi.

Proti očekávání se příliš neprosadil největší Buemiho konkurent v boji o titul Lucas di Grassi. Ačkoliv se nepustil žádné zjevné chyby, dosáhl až sedmého času.

Výsledky superpole:

1. Felix Rosenqvist (S, Mahindra Racing) 1:08,208

2. Sébastien Buemi (CH, Renault e.dams) +0,098

3. José María López (RA, DS Virgin Racing) +0,246

4. Sam Bird (GB, DS Virgin Racing) +0,480

5. Jean-Éric Vergne (F, Techeetah) +0,895