Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Kubica pomýšlí na skutečný návrat

Kubica pomýšlí na skutečný návrat

Nyní ví, že je schopen absolvovat velkou cenu.

Test Roberta Kubici na trati ve Valencii byl serióznější, než se mohlo na první pohled zdát. Nejednalo se pouze o pár kol pro potěšení sponzorů, Polák za jeden den zvládl 115 kol a francouzský tým jeho program nazval "zhuštěným víkendem velké ceny". Bývalý jezdec F1 se po nehodě ve voze rallye nemohl ani posadit za volant monopostu, protože zraněná ruka nebyla dostatečně pohyblivá. Polák mezitím absolvoval množství operací a po té poslední si už troufá na návrat do monopostů. Před Lotusem E20 přelakovaným do barev Renaultu testoval ve vozech sérií GP3 a Formule E. Pokud by to bylo možné, rád by se vrátil do F1, fyzicky je připravený.

"Je to jako nový začátek," řekl Kubica v rozhovoru pro Sky Sports. "Nevím, co přinese budoucnost, ale jsem rád, že se ukázalo, že po náročném období s omezenými možnostmi jsem opět schopen řídit vůz F1. Teď vím, že dokážu v takovém stroji jezdit, že v něm dokážu být rychlý a že vydržím celou vzdálenost velké ceny. Jsem na to hrdý a šťastný.

Hned po skončení testu jsem měl chuť na další, ale to nezáleží jenom na mně. Budu makat a jednoho dne snad dostanu šanci udělat další krok, pak další a možná se dočkám i skutečného návratu.
"

Fanoušci 32letého Poláka, který byl před desetiletím považován za jednoho z nejtalentovanějších a zároveň nejsympatičtějších mladých jezdců ve F1, by si dokázali představit, že právě on je tím pravým, kdo má v továrním týmu Renaultu nahradit nevýrazného Jolyona Palmera. Renault ale o jeho testu mluvil jako o jednorázové záležitosti.