Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Tato nová F1 je vzrušující!

Tato nová F1 je vzrušující!

Německé televizi RTL opět rostou čísla sledovanosti.

Ředitel sportovního oddělení televize RTL Manfred Loppe se podělil o dobrou zprávu. Sledovanost v Německu opět roste.

F1 se v Německu roky potýká s upadajícím zájmem, čehož důsledkem je i absence VC Německa v letošním kalendáři. Tribuny Hockenheimringu nebyly loni plné i přesto, že velkou část z nich obsadili fanoušci Maxe Verstappena z nedalekého Nizozemska. Organizovat velkou cenu každý rok si autodrom netroufá a žádný jiný okruh, včetně Nürburgringu, neprojevil dostatečně velký zájem o organizaci letošního závodu. Nevelký byl i zájem Němců sledovat F1 v televizi, ačkoli jezdec s německým pasem loni bojoval o titul ve voze německé automobilky. Manfred Loppe přiznal, že RTL sledovanost dokonce klesala, ale nyní narostla po každém dalším závodě sezony.

"Tato nová F1 je vzrušující!" řekl Loppe. "A není to pouze děním na trati. Nová pravidla přilákala diváky, ale zlepšilo se i dění mimo okruhy. F1 je nyní transparentnější a bližší divákům.

Zlepšení výsledků lze kromě nové generace vozů připisovat i vzrušujícímu souboji Mercedesu s Ferrari, s Němcem Sebastianem Vettelem v jedné z hlavních rolí. Zpráva o zvýšení sledovanosti je v rozporu s domněnkou Bernieho Ecclestonea, který nedávno řekl, že televizním stanicím se nebude líbit jiný přístup k sociálním médiím, zaváděný novými vlastníky šampionátu.

"Mnoho televizních stanic je znepokojených a zlobí se. Podepsali jsme s nimi smlouvy, které jsou velmi exkluzivní, ale zdá se, že nyní se můžete k F1 dostat i zdarma," řekl Ecclestone.