Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Chase Carey odstartuje Le Mans

Chase Carey odstartuje Le Mans

Nová doba!

Dovedete si představit Bernieho Ecclestonea startujícího závod 24 hodin Le Mans? Pouze před rokem byly F1 a WEC na nože kvůli termínové kolizi nejprestižnějšího vytrvalostního závodu a Velké ceny Evropy, první na městském okruhu v Baku. Dnes je všechno jinak. U kormidla F1 stojí Chase Carey, tento víkend se nejede žádná velká cena, veškerá pozornost je přenechána 24hodinovce a boss F1 ji odstartuje spolu s Pierrem Fillonem, prezidentem ACO. Bude to symbolem začátku nového období spolupráce a vzájemného respektu.

"Mám velkou radost, že Chase Carey okamžitě akceptoval nabídku a odstartuje letošní závod," řekl Fillon. "Společným odstartováním závodu bude demonstrovat nové vztahy mezi ACO a F1, k nimž dopomohl Jean Todt, prezident FIA, partnera vytrvalostního mistrovství světa.

ACO bylo vždy oddané vytrvalostním závodům, jejich historii a hlavně fanouškům, kteří tuto disciplínu dělají tím, čím je. S Chase Careym na pozici šéfa F1 je konečně možné spolupracovat na vytvoření sportovního kalendáře, díky kterému budou moci fanoušci sledovat velké ceny i sezonu vytrvalostních závodů a obojí si užít naplno."

Závod začne dnes v 15.00 hodin a ve startovní listině opět nechybějí jména známá fanouškům F1. Do vozů různých kategorií usednou Sébastien Buemi, Nelson Piquet mladší, Giancarlo Fisichella, Anthony Davidson, Kamuj Kobajaši, Karun Čandhok, Bruno Senna, Rubens Barichello, Vitalij Petrov, Jean-Éric Vergne i Kazuki Nakadžima.