Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Massa: Pokud se Alonsovi ve F1 nelíbí, měl by odejít

Massa: Pokud se Alonsovi ve F1 nelíbí, měl by odejít

Vítězných vozů nikdy není dostatek.

Dva veteráni, kteří spolu léta závodili za Ferrari, nyní do závodů nastupují bez nejmenší naděje na vítězství. Poodbně jako Fernando Alonso, ani Felipe Massa není nadšený, že v poli je tak málo vozů, které svému jezdci umožní boj o vítěznou trofej.

"Fernando si stěžuje na F1, protože nemá dobrý vůz," cituje Massu El Confidencial. "F1 je nyní stejná, jaká byla v 80. letech. Liberty ji otáčí správným směrem a opět si dokáže získat fanoušky. Jenže na tom, že jezdec není nejdůležitější součástí, se nic nezměnilo. Propast mezi vozy Mercedesu a Ferrari a zbytkem pole je příliš velká. Malé týmy by měly mít větší šanci uspět, ale to nebude možné minimálně do roku 2020, kdy vyprší platnost dohody Concorde."

Navrátilec z Indy potvrzuje Massova slova: "Když něco řeknu, všichni (média) hledají kontroverzi. Nebo se místo nejbližšího závodu hovoří o vzdálenější budoucnosti, protože předem víme, kteří jezdci budou mezi nejlepšími v kvalifikaci i v závodě."

Na rozdíl od dvojnásobného mistra světa je ale Massa s omezenými možnostmi smířený a spokojený s bojem o každý bod. Pokud Alonso není, měl by si sbalit a jít jinam. "Já si myslím, že pokud vás to nebaví, tak je lepší odejít. Nezdá se, že by si to tu momentálně moc užíval, takže možná odejde. Možná půjde do jiného týmu a možná přijme nějakou výzvu mimo F1."