Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Honda věří, že McLaren od ní neodejde

Honda věří, že McLaren od ní neodejde

Momentální frustrace nemusí změnit dlouhodobé plány.

Honda nadále věří, že ji čeká dlouhá společná budoucnost s týmem McLaren. Ten se po relativní spokojenosti s pokrokem dosaženým loni vrátil ke kritice svého japonského partnera a ještě přitvrdil, protože v prvním roce byla selhání pochopitelná, ale ve třetím už měli společně bojovat o vítězství a možná i mistrovský titul. Místo toho se Honda vytrvale snaží dát dohromady pohonnou jednotku, která by bez problémů vydržela alespoň 2-3 víkendy velkých cen a ani nemá čas myslet na zvyšování výkonu.

Zak Brown, výkonný ředitel McLarenu, dokonce řekl, že už má rozpracované i plány B a C jako alternativu k pokračování s pohonnými jednotkami Hondy. Ta ale není připravena rozloučit se s týmem, se kterým má podepsaný víceletý kontrakt, pravděpodobně platný až do roku 2020.

"Nemyslím si, že naše vztahy se od zimního testu v Barceloně nějak změnily," řekl Jusuke Hasegawa, výkonný šéfinženýr Hondy. "Všichni jsou frustrovaní a my samozřejmě také. Takže je pochopitelné, že Zak říká, co říká. Jsme frustrovaní a zklamaní, takže tyhle komentáře mě nepřekvapují.

Tým by potěšily dobré výsledky, ale i v této složité situaci si zachováváme silné spojení. Jsme frustrovaní, ale pocit frustrace po závodě hned neznamená, že chtějí odejít a ukončit kontrakt. Frustrace ze závodu a rozhodnutí o budoucích vztazích jsou dvě různé věci."