Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes uvažuje o Formuli E

Mercedes uvažuje o Formuli E

Mohl by do ní vstoupit v ročníku 2018/19.

Další prestižní značka se zařadila do okruhu možných kandidátů pro vstup do Formule E. Mercedes se v ní možná objeví v sezoně 2018/19, ovšem jen v rámci zákaznického týmu.

Trojcípá hvězda svůj zájem deklarovala již dříve, definitivní rozhodnutí má padnout letos na podzim. Počínaje ročníkem 2018/19 už absolvují elektrovozy celou distanci, odpadne proto přesedání. Za těchto podmínek je šampionát pro německou automobilku přitažlivý.

Má to ovšem háček. Startovní listina je totiž už teď plná a Mercedes v ní nefiguruje. Podle promotéra Formule E Alejandra Agaga jsou jistými účastníky BMW, DS, Abt (Audi), Mahindra, Renault, Jaguar Land Rover, NextEV, Penske a Venturi. „Pokud chce Mercedes vystupovat jako výrobce, bude to možné až od sezony 2019/20. Uvidíme, jak se rozhodne. Opci má do října,“ uvedl Agag pro web Autosport.

Znamená to, že Mercedes by nejprve svoji kompletní pohonnou jednotku použil v jiném šasi. Nabízí se možnost spolupráce s monackým Venturi nebo ještě lépe se stájí Rogera Penskeho.