Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Proč příští rok uvidíme tři závody F1 v řadě?

Proč příští rok uvidíme tři závody F1 v řadě?

Chase Carey nabídl logické vysvětlení.

Chase Carey vysvětlil, proč se příští léto pojedou tři závody F1 v řadě. Víme, že už dvě velké ceny odděleny jediným týdnem jsou pro členy týmů F1 velmi náročné. Po závodě je třeba sbalit veškeré vybavení týmu, rozebrat motorhome, vše poslat na cestu a co nejdříve začít opět vybalovat, stavět, instalovat, montovat... A vše by mělo být na svém místě nejpozději ve čtvrtek! Jenže Liberty Media neměla moc na výběr.

Podle nové politiky přizpůsobování se jiným výjimečným sportovním událostem, aby netrpěla návštěvnost okruhu ani sledovanost v televizi, musela F1 využít tři víkendy mezi dvěma jinými velkými sportovními podniky. Jak jsme psali včera, mezi VC Kanady a VC Francie je volná neděle 17. června, protože tento víkend tradičně patří 24hodinovce v Le Mans. Prázdná ale musela zůstat i neděle 15. července, po které zůstávají už pouze dva týdny na dva závody před tradiční srpnovou letní přestávkou.

"Přistoupili jsme k neobvyklému řešení, obsazení tří víkendů v řadě," začal vysvětlovat generální ředitel F1. "Byli jsme k tomu donuceni mistrovstvím světa ve fotbale (v Rusku). Bude se hrát odpoledne a pro promotéra závodu by bylo velmi nepříjemné soupeřit s finálovým zápasem. Soucítíme s týmy, vážíme si jejich potu a slz, ale myslíme si, že se to dá zvládnout, protože všechny závody budou v Evropě."

Carey také rozptyloval obavy ze ztráty závodů v Číně a v Singapuru, které mají své místo v kalendáři, ale ještě nemají podepsané smlouvy. "Počítáme s tím, že tam budeme závodit. Vyjednáváme nové smlouvy. Ještě nejsou hotové, ale vypadá to dobře."