Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hülkenberga zastavila porucha

Hülkenberga zastavila porucha

Palmer dostal povolení odstartovat.

Renault ještě nemá spolehlivost úplně pod kontrolou, což včera připomněly nejen problémy Maxe Verstappena, ale i předčasný konec Q2 pro Nika Hülkenberga. I jeho zradila elektronika.

"Elektrický problém způsobil ztrátu výkonu a vůz nemohl vyjet do závěru Q2," vysvětlil svou 13. startovní pozici Hülkenberg. "Nepřestaneme se snažit a budeme bojovat o body. Možná to nebude jednoduché, ale bude to dlouhý závod, takže budeme bojovat a číhat na jakoukoliv příležitost. Toto je extrémně náročná a zrádná trať."

Hülkenbergův víkend možná není ideální, ale víkend Jolyona Palmera je malou katastrofou. Pátek ukončil havárií. Mechanici v noci vůz opravili, v sobotním tréninku únik paliva podpálil zadní část monopostu a do kvalifikace už zbývalo tak málo času, že vůz nemohl být včas opraven a Brit se jí nezúčastnil. Musela mu být udělena výjimka, aby vůbec směl odstartovat do závodu. Samozřejmě, z posledního místa nebo z boxové uličky.

"Přijít o kvalifikaci samozřejmě není ideální, ale zdá se, že se vzňalo palivo unikající ze systému. Odstartuji zezadu nebo z boxové uličky. Chci být připraven vytěžit co nejvíce z případných problémů jezdců přede mnou. Snad pár pozic získáme už v prvním kole a pak se může stát leccos," řekl Palmer.