Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Dennis prodal akcie McLarenu

Dennis prodal akcie McLarenu

Poslední tečka za jeho epochou.

McLaren a Ron Dennis přetrhali všechny zbývající vazby. Dennis, který se poprvé chopil kormidla týmu McLaren v roce 1980, prodal svůj podíl v McLaren Technology Group i v McLaren Automotive a zároveň se vzdal křesel v představenstvech obou společností. Sky News přišly se zprávou, že na jeho bankovní konto putuje 275 milionů britských liber. Bývalý šéf, majitelé ani nové vedení společností neposkytli žádné detaily týkající se transakce, ale McLaren zřejmě zůstává ve vlastnictví bahrajnského vládního fondu Mumtalakat a společnosti TAG vedené Mansourem Ojjehem.

"Jsem velmi rád, že jsem se dohodl se svými společníky. Toto je úplný konec mého příběhu u McLarenu, což mi umožní soustředit se na jiné věci," řekl Dennis. "Jak jsem již několikrát řekl, na mých 37 let ve Wokingu by mělo být nahlíženo jako na kapitolu v knize McLarenu. Přeji mu hodně úspěchů, protože chci, aby příběh pokračoval.

Největší spokojenost cítím, když se podívám na mimořádné úspěchy na poli bezpečnosti, za což vděčíme úsilí a odhodlání stovek a možná tisíců talentovaných a svědomitých zaměstnanců, kterých jsem měl tu čest vést.

McLaren zároveň oznámil vytvoření McLaren Group, ve které se spojí společnost McLaren Automotive vyrábějící luxusní sportovní automobily a McLaren Technology Group, kam spadá zbytek McLarenu včetně společnosti McLaren Racing účastnící se MS F1 jako McLaren Honda.

"V blízké budoucnosti odhalíme naše nové plány. Nadcházející měsíce a roky budou mimořádně vzrušující částí příběhu McLarenu, ale teď, dnes, je vhodné zastavit se a poděkovat Ronovi. Takže, jménem McLarenu a všech, kteří byli na jeho palubě, mohu říci tři upřímná slova: "Děkujeme ti, Rone!" řekl nový generální ředitel McLaren Group, šejk Muhammad ibn Isa Al Chalífa.