Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

FIA příští týden zváží další trest pro Vettela

FIA příští týden zváží další trest pro Vettela

Brawn se ho zastal.

Mezinárodní automobilová federace oznámila, že zváží další kroky v záležitosti úmyslné kolize Sebastiana Vettela s vozem Lewise Hamiltona ve Velké ceně Ázerbájdžánu, k níž došlo v 18. kole závodu, těsně před restartem po jízdě za bezpečnostním vozem. FIA bude rozhodovat v pondělí 3. července a její verdikt se dozvíme nejpozději během víkendu Velké ceny Rakouska.



Ros Brawn, výkonný sportovní ředitel F1, který v minulosti jako technický ředitel a stratég týmů Benetton a Ferrari nejednou obhajoval manévry Michaela Schumachera, vyzdvihuje emoce, které Vettel ukázal a zároveň vyvolal u fanoušků. Kromě toho už byl prý dostatečně potrestán.

"Sebastian udělal něco, co neměl udělat a byl za to potrestán," řekl Brawn BBC. "Kdyby Lewis neměl problém s technikou (špatně nasazená opěrka hlavy), získal by mnohem více bodů než on, vyhrál by závod a na celou situaci by se nahlíželo z jiného pohledu.

Nebylo to něco, co by udělal po dobrém zvážení situace. Byla to reakce ve chvíli, kdy žilami těchto jezdců proudily adrenalin a vášeň. Nemělo se to stát, ale je to ukázka vášně lidí bojujících o titul mistra světa a my tuto vášeň potřebujeme. Sebastian se zamyslí nad tím, co se stalo, poučí se z toho. Stejnou vášeň chceme vídat i nadále, jenom asi ne v tak surové formě, jakou nám nabídlo Baku.
"

K incidentu řekl své i Vettelův bývalý týmový kolega.

"Seba si velmi vážím pro jeho statečnost a lásku k tomuto sportu, která se mění ve vášeň a občas agresivitu," řekl BBC Daniel Ricciardo. "Respektuji to a líbí se mi to. Ale jak jste již viděli... a asi i slyšeli z vysílačky, občas mu totálně přeskočí. Nebo mohu říci, že se nechá unést, to zní mnohem lépe. Prostě občas rychleji koná než myslí. Nechá se unášet vášní, vést hladem. Občas by potřeboval, aby mu někdo zatáhl ruční brzdu."