Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

2016: Honda se příští rok přiblíží Mercedesu

2016: Honda se příští rok přiblíží Mercedesu

Vedle jak ta jedle.

V sérii článků Vedle jak ta jedle si připomínáme loňská přesvědčivá vyjádření lidí, kteří evidentně nejsou vlastníky křišťálové koule. Aby celá série nebyla pouze o nenaplněných ambicích McLarenu a Hondy, vezmeme to hopem a v tomto díle si připomeneme slova Fernanda Alonsa, Érica Boulliera i Rona Dennise.

Fernando Alonso

"Všechny ty změny trochu zatřesou pořadím, protože některé informace využívané u letošních vozů nebudou příští rok použitelné, jelikož nová pravidla všechno změní. Mě těší, že v týmu už všechno zapadlo na svá místa. Máme dobrou strukturu, máme dobrou organizaci. Honda a McLaren jsou si blíž než před dvěma lety. Honda se zlepšila. Minulý rok jsme měli hodně problémů a věděli jsme, že tato sezona bude lepší, protože loňská výkonnost byla velmi nízká.

Před budoucí sezonou můžeme dosáhnout ještě většího pokroku, protože naše organizace se změnila k lepšímu. Máme mnohem více lidí, mnohem více zdrojů a mnohem více nápadů. Máme vše potřebné a příprava na příští sezonu mi přijde… řekněme, že logičtější a mám lepší pocit, než jsem měl loni. Takže, i když se mění pravidla a mnoho ze získaných vědomostí nepůjde využít, tým je dobře připravený využít nová pravidla a může být sebevědomý, protože během posledních 15-16 měsíců ohromně vyrostl
," řekl jezdec, který nyní všechny špičkové týmy vyzývá, aby mu během léta zaslaly návrhy na nový jezdecký kontrakt.

Éric Boullier

"Myslím si, že budeme blízko. Nevím, jestli Mercedes dokážeme dohnat, věřím v to, ale určitě budeme velmi blízko. Tito lidé myslí více jako závodníci. Máme s nimi velmi dobré vztahy a zjednodušil se i jejich proces analyzování problémů," řekl závodní ředitel týmu, který nyní otevřeně hovoří o možnosti, že se k Hondě otočí zády.

Ron Dennis

"Jsem upřímně přesvědčený, že po Mercedesu bude šampionem McLaren. Tento cíl splníme dříve než ostatní. Bude to náročné, ale neochvějně věřím technickým schopnostem našich lidí i schopnostem Hondy.

Pravidla pro sezonu 2017 vyrovnají podmínky na bojišti a s Hondou budeme mít dostatek času dohnat ztrátu, takže se nám už příští rok nabídne výborná příležitost. Podle mě můžeme začít vyhrávat závody. Nechci předpovídat tituly, ale myslím, že sesadit Mercedes-Benz z trůnu bude pro každého velmi těžké a mám dobrý důvod myslet si, že my to dokážeme dříve než kdokoliv jiný
," řekl generální ředitel McLaren Technology Group, který byl o pár měsíců později odvolán a tento týden prodal všechny svoje akcie McLarenu.
Opět nebudeme pouze negativní a připomeneme si také výrok člověka, u kterého bychom tu křišťálovou kouli možná opravdu našli. Loni v létě předpověděl přestup Valtteriho Bottase do týmu Mercedes, ačkoli nevěděl, že předpověď se vyplní už za pár měsíců.

"Momentálně s Williamsem nemůže vyhrávat závody, přitom vítězství potřebuje. Také potřebuje odvádět stoprocentní práci a neustále porážet Massu nebo kohokoliv, kdo by byl příští rok jeho týmovým kolegou. Pak může čekat na uvolnění místa u Mercedesu. Jeho manažérem je Toto a jsem si zcela jistý, že si ho vezme k sobě. Už ukázal, že je dobrý a inteligentní jezdec.

Nemyslím si, že by Bottas nyní mohl z Williamsu odejít někam jinam (než do Mercedesu). Nejsou volná žádná jiná dobrá místa, a i kdyby Kimi
(Räikkönen) skončil, nedokáži si představit, že by šel do Ferrari. Za manažéra má šéfa Mercedesu, takže Ferrari ho nechce," řekl jasnovidec Mika Salo.