Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kubica má 90procentní šanci na návrat do F1

Kubica má 90procentní šanci na návrat do F1

Před testem to bylo 20 procent.

Pravda, nebo jen zbožné přání? Robert Kubica minulý víkend v Goodwoodu, kde jezdil v Lotusu E20 přestříkaném do barev Renaultu, řekl, že má obrovskou šanci vrátit se do F1.

"Pokud byste se mě zeptali, jakou šanci jsem návratu dával před testem (ve Valencii), řekl bych 10 nebo maximálně 20 procent," cituje 32letého Poláka Auto Express. "To proto, že hodiny neustále tikají. Člověk stárne a lidé na něj zapomínají. Ne všichni, ale někteří ano. Protože jsem velmi realistický a chci zůstat nohama na zemi, řekl bych, že nyní je šance 80 až 90 procent."

Kubica pak opět hovořil o pozitivním překvapení, které zažil při návratu do vozu F1, ve kterém se po třech kolech opět cítil jako doma. Jako kdyby v podobném stroji nejel měsíc, ne šest let.

"Mým prvním úkolem bylo zjistit, jestli to vůbec dokážu. To mohu ze seznamu víceméně odškrtnout. Druhým krokem je, řekněme, pomalu se zlepšovat. Krok za krokem. V F1 je tvrdá konkurence a já jsem velmi dlouho nezávodil. Ale většina otazníků je už pryč a s odpověďmi jsem velmi spokojený. Popravdě, po testu mi spadl kámen ze srdce. Na jeho základě jsem si měl říct buď ano, mohu to dokázat, nebo ne, dveře F1 budou muset zůstat už navždy zavřené."

Některá zahraniční média tvrdí, že Kubicu čeká další test, opět s týmem Renault.