Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

GP3 jde do druhého kola

GP3 jde do druhého kola

Vyzpovídali jsme největší hvězdy prvního závodu.

Série GP3 má za sebou zatím jediný závodní víkend v Barceloně. Tam se ve skvělém světle ukázali hlavně piloti týmu Jenzer, chudé stáje z konce pole, která do závodu zvládá nasazovat pouze dvě auta. Již dříve výborný Arjun Maini v Barceloně vybojoval své úplně první vítězství a jeho týmový kolega Alessio Lorandi získal podiová umístění v obou závodech. I proto tato švýcarská stáj šlape na paty nejsilnějšímu týmu série ART. Zazářil i Dorien Boccolacci z Tridentu, který v Barceloně získal druhé místo, celkově mu patří čtvrtá pozice a stal se tak nejlepším nováčkem.

Arjun Maini

Ve Španělsku jsi vyhrál svůj první závod. Jaký to byl pocit?
Myslím, že je to dobrý pocit, nejen kvůli mně, ale hlavně pro tým. Pro mě je to skvělé, protože jsme zpátky po dlouhé pauze, ale i příprava a práce v továrně byly dobré a celý tým se cítí sebejistě a šťastně. Snad budeme takto pokračovat.

Brzy to bude rok od tvého debutu v GP3. Jak jsi spokojen se svojí dosavadní kariérou v seriálu?
Myslím, že byla dobrá, hlavně proto, že loni jsem neměl možnost testovat a šel jsem rovnou jezdit. Získal jsem mnoho zkušeností. Některé výsledky nebyly perfektní, ale vždy jsem byl poměrně rychlý, také si myslím, že jsem měl dobrou podporu od Jenzeru. Navíc jsme byli schopni pokračovat v tom správném tempu i  tento rok.

Tento víkend to bude tvůj první závod na Red Bull Ringu. Těšíš se?
Ano. Myslím, že je to super trať. Během závodů se bude dít hodně věcí, máme nový DRS systém a doufejme, že absolvujeme dobrou kvalifikaci, protože to je aspekt, který potřebujeme zlepšit. Myslím, že to nejdůležitější tento víkend je mít silný první závod a získat další body a pak uvidíme, jak to půjde.

Jaké jsou tvé cíle pro zbytek sezony?
Myslím, že mým cílem je být natolik konzistentní, nakolik je to možné. Ve všech závodech skončit na bodech a samozřejmě minimalizovat  chyby, které jsem dělal v předešlých závodech a ujistit se, že každý víkend jsem lepší a lepší. To je to, na čem pracuji.

 

Alessio Lorandi

Jenzer měl v Barceloně velmi silný začátek sezony. Bylo to pro tým překvapení?
Nemyslím si, protože v testech jsme byli opravdu silní a předvedli jsme skvělé výkony v Barceloně i ve Valencii a také během zimních testů v Abú Zabí. V Barceloně jsme byli skutečně silní. Předvedl jsem dobrý výkon v kvalifikaci, a také jsme zvládli závod, takže to není až tak velké překvapení. Ale být třikrát na pódiu jen ve dvou jezdcích, to byl dost dobrý výsledek. Ale nenazval bych to úplně překvapením.

Získal jsi dvě třetí místa. Myslíš si, že brzy budeš schopen vyhrát závod?
Jsem pozitivně naladěn a doufám, že ano. Tento rok máme skutečně silné startovní pole  a nebude to jednoduché, ale dávám do toho všechno. Udělali jsme pár důležitých kroků během testů v Budapešti a myslím, že stojíme před výzvou. Je to hlavně o tom zvládnout dobře kvalifikaci a být v prvních dvou řadách, přinejhorším ve třetí. Uvidíme, ale budeme se snažit, takže v to doufám .

Jaké máš očekávání zde na Red Bull Ringu?
Doufám, že to bude čistý závod bez nějakých technických problémů a také očekávám, že v kvalifikaci dostanu z auta maximum. Budu se snažit o co nejlepší možnou pozici a také silnou jízdu v závodech, jako v Barceloně, abychom získali tento víkend hodně bodů. Nebude to jednoduché, protože máme velmi silných soupeřů, jakými jsou jezdci ART Russell, Fukuzumi a také Hubert a Aitkin a z jiných týmů Boccolacci a Alesi, ale dáme do toho všechno.

Dorian Boccolacci

V Barceloně jsi zažil velmi úspěšný debut v GP3 a aktuálně jsi nejlepší nováček. Očekával jsi to?
Ano. Letos chci bojovat o nejlepší umístění, takže jsem to očekával, protože předsezonní testy jsem zvládl opravdu velmi dobře. V Barceloně a Valencii jsem měl nejlepší čas ze všech, takže  jsme s týmem měli vysoká očekávání a chceme mít dobrou sezonu.

Je něco, co bys chtěl ještě zlepšit?
Samozřejmě. Jsem nováček, takže se chci zlepšovat od závodu k závodu a učit se hodně o této kategorii, o pneumatikách Pirelli. Tým mi v tom pomáhá.

Po Barceloně jsme měli dlouhou přestávku. Jak jsi strávil tento čas?

Pracoval jsem na simulátoru, především na přípravě na nejbližší dva závody, které máme ještě v červenci, což zabralo spoustu času. Také jsem trochu jezdil na motokárách, abych měl pocit, že trochu pracuji s volantem, a to je všechno. Tato sezona skutečně začíná až nyní, protože v červenci jsou tři závody.