Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Red Bull bude přivolávat déšť

Red Bull bude přivolávat déšť

Bez něj neudrží tempo s Mercedesem a Ferrari.

Daniel Ricciardo vyhrál minulou velkou cenu, ale v Rakousku ho mezi favority na vítězství nikdo nepočítá, dokonce ani on sám. Nejrychlejší jsou opět vozy Mercedesu a Ferrari a Australan startující ze čtvrtého místa musí doufat v nepředvídatelné okolnosti.

"Start ze čtvrtého místa je to, co jsme očekávali," řekl po kvalifikaci Ricciardo, který zajel poprvé od dubnové VC Ruska lepší kvalifikační kolo než Max Verstappen. "Zdá se, že jsme ani nebyli daleko od Kimiho (Räikkönena). Je příjemné být v pozici lovce. Navíc, tímto jsem vyrovnal svůj letos nejlepší kvalifikační výsledek. S kvalifikací jsem opravdu spokojený. Bylo by fajn, kdybychom ji mohli dokončit bez žlutých vlajek. Je to rychlá trať, máme přilnavost, časy na kolo jsou nízké, takže to bude zajímavý závod. Nemyslím si, že bude tak přímočarý (jako kvalifikace). Lewis se bude probíjet zezadu, mimo jiné."

Max Verstappen si dnešní kvalifikaci nezapíše mezi své nejlepší. V prvním měřeném kole v Q3 byl pomalejší než týmový kolega, ale měl ještě dostatek času na zlepšení. V následujícím pokusu ale udělal chybu, když byl příliš agresivní v jedné ze zatáček s vysokým obrubníkem na vnitřní straně, a v posledním si udělal výlet přes štěrkový kačírek. Alespoň ta poslední chyba ho nemusí tak mrzet, protože v té době už nad jiným místem trati vlály žluté vlajky způsobené stojícím vozem Romaina Grosjeana.

"V sedmé zatáčce jsem byl příliš agresivní na plynovém pedálu a přišel o zadek," vysvětlil Verstappen. "Nejsem si jistý, zda máme rychlost na to, dostat oba vozy na stupně vítězů. Před námi by se muselo udát moc věcí. Déšť by pomohl. Co se týče závodní rychlosti, nedokážeme držet tempo Mercedesu a Ferrari, ale s dobrou strategií se může stát leccos."