Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Nejlepší kvalifikace nového Renaultu

Nejlepší kvalifikace nového Renaultu

U žlutých zavládlo nadšení.

V kvalifikaci může být lepší pouze jeden z týmových kolegů, ale Renault měl včera dva velmi spokojené jezdce. Jolyon Palmer sice ze souboje vyšel jako poražený, ale dosáhl svého letošního nejlepšího kvalifikačního výsledku a na jedenácté startovní pozici bude prvním jezdcem na nových pneumatikách (pokud nebude pršet).

"Z vozu jsem měl opravdu dobrý pocit a z výsledku mám radost. Možná jsem mohl být o nějakou desetinu rychlejší, ale odstartuji z mnohem lepšího místa než v posledních závodech. Věříme, že se zítra můžeme posunout dopředu a získat pár bodů," řekl britský závodník po kvalifikaci na svou domácí velkou cenu.

Palmer letos jen potřetí postoupil do Q2, ale jeho týmový kolega se dostal až do Q3 a dokonce byl nejrychlejší z druhé ligy, což znamená start ze skvělého pátého místa, protože Daniel Ricciardo měl poruchu již v Q1 a Valtteri Bottas byl penalizován.

"Kvalifikace dopadla mimořádně dobře a budeme startovat hned za nejsilnějšími týmy. Našel jsem správný rytmus a jezdil dobré časy. Tým správně reagoval na měnící se podmínky, vše proběhlo hladce. Byl jsem klidný a věřil svému vozu, proto jsem byl schopen zajet dobré kolo. Zdá se, že našemu výsledku napomohly i nové díly, které jsme sem přivezli," uvedl Nico Hülkenberg.

Hülkenbergův šéf Cyril Abiteboul byl ohledně nových dílů konkrétnější. Jde hlavně o novou podlahu. Že funguje výborně, je velmi dobrou zprávou pro vývojový tým, protože na ni navazují další novinky, které Renault nasadí v nejbližších závodech a které se už testují ve větrném tunelu.

Nejlepší kvalifikační výsledek od obnovení továrního týmu přišel právě o víkendu, kdy si francouzská automobilka připomíná 40. výročí první účasti svého týmu v závodu F1, ve VC Velké Británie 1977. Jako pro mnoho jiných týmů, i pro Renault je závod na Silverstone částečně domácím, protože část týmu vyrábějící šasi sídlí v anglickém městě Enstone.