Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes a Petronas zůstanou partnery

Mercedes a Petronas zůstanou partnery

Smlouva vyvrací drby o plánovaném odchodu.

Mercedes už měl zřejmě až po krk drbů o jeho odchodu z F1 po roce 2018. Olej do ohně přiléval hlavně Eddie Jordan.

"Řekl jsem, že jsem připraven na jakékoliv Eddieho škádlení," řekl před časem Toto Wolff, šéf týmu Mercedes. "Ale pro mě veškerá zábava končí, když si někdo utahuje z 1500 našich zaměstnanců a vzbuzuje obavy o jejich budoucnost. V rozhovoru s ním jsem řekl, že toto je příliš vážné téma. Neodcházíme z F1, žádný z našich sponzorů neodchází z F1, jsme zde velmi spokojeni. Měl by přestat šířit tyto drby, nesmysly, dál do světa."

Analytik televize Channel 4 si ale dál říkal své, protože na to má právo. Nahrávalo mu několik faktů. Jednak se Mercedes zajímá o sérii Formule E a jednak (údajně) nemá s žádným jezdcem ani sponzorem smlouvu, která by nekončila před rokem 2019. Hovořilo se hlavně o ztrátě malajsijského titulárního sponzora Petronas, čemuž zase nahrává zrušení Velké ceny Malajsie. Připočtěte k tomu jednání s McLarenem a spekulace o konci továrního týmu Mercedesu a návratu do role dodavatele motorů je na světě. Spekulace ale ztratily půdu pod nohama, když Datuk Wan Zulkiflee Wan Ariffin, generální ředitel Petronasu, prozradil existenci nového kontraktu s Mercedesem. Víceletá smlouva, která začne platit v roce 2019, byla podepsána už v zimě, ale prodloužení partnerství mělo být oznámeno později.

"Ve sportu jsou cítit obnovená vitalita a energie. Nová pravidla a předpisy pro tento rok a spousta nových věcí pro fanoušky mají za následek růst sledovanosti. To je skvělá zpráva a všichni v Petronasu víme, že technický přínos bude letos ještě důležitější, protože boj s našimi rivaly je velmi těsný."