Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull získal vše, co se získat dalo

Red Bull získal vše, co se získat dalo

Stupně vítězů měly rezervované jiné týmy.

Maxa Verstappena zavolal Red Bull do boxů právě v kole, kdy Kimi Räikkönen přišel o běhoun své pneumatiky. Nejednalo se o plánovanou zastávku, ale Verstappen jezdící s velkým náskokem před Nikem Hülkenbergem a daleko od prvních čtyř vozů si ji mohl dovolit. Nakonec byl ale v cíli pouze o 16 sekund později než Räikkönen, což podněcuje úvahy, co by bylo kdyby... Jenže Verstappenova levá přední pneumatika už toho měla také dost a Nizozemec si nemyslí, že by se s ní Räikkönenovi ubránil. Ani chyba mechanika při první výměně pneumatik nakonec nic neznamenala.

"Musíme být realisté. Na stupně vítězů jsme neměli rychlost. Myslím, že dnes jsme více dosáhnout nemohli. Měl jsem štěstí, že Seb dostal defekt, to ano. A dokončil jsem závod. Všechny rychlé zatáčky jsou pravotočivé, takže je normální, že se nejvíce opotřebovává pravá přední pneumatika. První zastávku jsme měli velmi brzy, proto jsme začali mít problémy. Jak vrchní vrstva pomalu mizí, zvyšuje se riziko defektu."

Verstappen si užil alespoň malé vítězství na trati proti čtyřnásobnému mistru světa sedícímu v rychlejším voze.

"Věděl jsem, že jsem pomalejší než on, ale prostě jsem chtěl zůstat před ním a dělal jsem pro to všechno. Na trati se přede mne nedostal, z toho mám radost."

Daniel Ricciardo startoval z 20. místa. Krátce po stažení safety caru se v jednom ze soubojů dostal mimo trať a vrátil se na chvost pelotonu. Samozřejmě je rád, že se po mnoha a mnoha předjížděcích manévrech dostal až na páté místo, hned za týmového kolegu.

"Celý závod byl jeden velký boj," řekl Australan. "Měl jsem skvělý restart, ještě před čtvrtou zatáčkou jsem dostal dva vozy. Zaútočil jsem na třetí, ale asi jsem byl přehnaně optimistický, když jsem to zvenku zkoušel na Grosjeana. Nenechal mi moc místa, ale asi jsem tam neměl co hledat. Jsou lepší místa, kam můžete nacpat svůj vůz. Možná jsem i trochu poškodil podlahu a opět jsem byl poslední. Ale nevzdal jsem se a dostal jsem se zpět až na páté místo. Pořádně jsem se při tom pobavil. A páté místo, víc jsem chtít nemohl. Páté místo bylo maximum."