Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Williams byl rád za jeden bod

Williams byl rád za jeden bod

Strolla pronásledovala záhadná závada.

Velkolepé oslavy 40 let Williamsu ve F1, zdá se, tým příliš nenakoply. Po mizerné kvalifikaci nakonec pro něj vybojoval Felipe Massa jediný bod.

Je to zarmucující výsledek v domácí velké ceně,“ musel přiznat technický ředitel Paddy Lowe. „Naše auto je přitom rychlejší, než se zdá.

Massa si nakonec desáté místo ještě pochvaloval: „Když startujete tak daleko vzadu, máte to těžké. Mohli jsme získat více bodů, ale ze 14. místa na roštu to prostě nejde. Se svým závodem jsem celkem spokojen. Hlavně se musíme příště lépe kvalifikovat.“ Brazilec se vrátil i k dlouhému souboji se Sergiem Pérezem o devátou příčku: „Předjet ho bylo téměř nemožné. Byl jsem rychlejší, ale bohužel ne o tolik, abych se před něj dostal.

Neveselé nedělní odpoledne prožil v Silverstone Lance Stroll: „Zpozoroval jsem něco neobvyklého a mysleli jsme si, že to způsobují gumy. Tak jsem je znovu vyměnil. Jenže to bylo ještě horší. Pak už jsem se jenom snažil dojet.“ Teprve v cíli se ukázalo, že na vině byla poškozená podlaha.

S dosavadním průběhem sezony nemohou být u Williamsu spokojeni. Na svém kontě mají 41 bodů, zatímco loni jich bylo ve stejné době už 92. Paddy Lowe: „Musíme se poučit z chyb a příště být lepší.