Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hülkenberg: Podlaha pomohla, motor zradil

Hülkenberg: Podlaha pomohla, motor zradil

Palmer zdrcen ztrátou skvělé šance na první bod.

Nico Hülkenberg včera odstartoval z pátého místa a v cíli byl šestý. O jedno místo sice přišel, ale získal spoustu bodů, které už Renault velmi potřeboval. Jeho rychlosti nepochybně pomohla nová podlaha vozu a nebýt menšího problému s motorem, mohl být ještě o příčku výše.

"Z výsledku máme radost," řekl Němec. "Šesté místo je velkým úspěchem celého týmu. V kvalifikaci jsme byli rychlí a přenesli jsme si to i do závodu. Měli jsme dobré tempo a dokázali jsme se udržet před vozy Force India, což je pro nás velmi dobrou zprávou. Před koncem závodu jsme přišli o část výkonu, hlavně na rovinkách, díky čemuž mě mohl Daniel (Ricciardo) snadněji předjet. Ale pak jsme pozici získali zpět, když měl problém Seb (Vettel). Celkově je to velmi dobrý výsledek. Nové díly fungovaly skvěle, mohl jsem vůz tlačit až na limit a mám velkou radost za celý tým."

 

Osm Hülkenbergových bodů Renault v šampionátu vrátilo do boje s týmy Haas a Toro Rosso, Williams si zachovává malý odstup. Jistě by pomohlo, kdyby body přispěl i Jolyon Palmer, ale ten tentokrát nedostal příležitost. V kvalifikaci vybojoval 11. místo, ale do závodu neodstartoval kvůli poruše v hydraulickém systému.

"Je velmi frustrující, když musíte odstoupit během startu závodu. Zaznamenali jsme únik z hydraulického systému. Jsem zdrcený, byli jsme ve skvělé pozici. Byl jsem jedenáctý, první s novými pneumatikami, vůz fungoval velmi dobře, nabízelo se nám několik strategií,” řekl britský jezdec. “Všechno bylo na nejlepší cestě k zisku bodů. Během celého víkendu jsem cítil velkou podporu fanoušků a bylo by skvělé, kdybych tu dokázal bodovat. Je vidět, že vůz zrychlil, ale nyní bychom se měli více podívat na spolehlivost."